Paradisvillaen

En varm vårdag i 2018 sa samboeren min Andreas bestemt at han syntes vi skulle avbryte planene våre om husbygging. Han sa det føltes var helt enig – det var ikke her vi skulle bo og leve. Vi brukte sommeren til å nye solen og på kveldene kjørte jeg små stikkveier for å kikke på tomter i Åhus, Sverige. Her har vi fortsatt by-følelsen og nærheten til havet og skogen, noe vi trives veldig godt med.

En kveld dro jeg for å kikke på en tomt som lå noen hundre meter fra havet. Etter en høyresving ble jeg møtt av et stort og staselig hus fra 20-tallet, med stor takterrasse. Solen ga huset en vakker glød denne kvelden og jeg klarte ikke å ta øynene fra det. Men jeg kunne jo ikke gli sakte forbi og nistirre heller?!? Jeg fortsatte ruten min til tomten som var til salgs, men den snakket ikke til meg på samme måten som det huset gjorde.

Ukene gikk og en dag fikk jeg en SMS av Andreas, som sa at han akkurat hadde møtt ei dame som eide et hus i Åhus som hun vurderte å selge. En sensommer-morgen reiste vi til huset i Paradisveien, med hage i blomst, duft av Kaprifol, Lavendel og Jasmin – og en innside som gjorde oss varme om hjertet. Takterrassen ville jeg ikke forlate. Kan du gjette hvilket hus vi så på?!

For vennene våre er vi Andy & Sandy, et par som virkelig nyter livet og er lidenskapelig opptatt av det vi gjør. Andreas driver eget filmproduksjonsselskap og har gjennom yrket sitt møtt mange mennesker som har inspirert oss. Ikke minst innen matlaging, drikke og innredning. Jeg, Sandra, jobber innen skjønnhetsindustrien og er veldig interessert i hårpleie, hudpleie og skjønnhet – noe Andy har fått merke de seneste årene i forhold til produkter på baderommet, jisses!! Hvor mye kan en kvinne ha?! Det er oss to, sammen med våre to døtre, Emilia på 7 og Isabel på 5, og valpen vår Otto, som skal skape og sette tonene i Paradisvillaen.

Vi elsker detaljer, form, farge og lys. Derfor har vi vært ytterst pirkete når vi har skapt hjemmet vårt. Huset har gjennomgått flere renoveringer tidligere, men det finnes egentlig ingen rød tråd. De forrige eierne hadde beholdt 20-tallet i huset og renovert et ganske nytt tilbygg med tre rom. Alle rommene er lyse, gjennomgående med høye lister og en del speilpanel – dette ville vi ha med oss videre. Plassen i kjøkkenet og gangen var noe mindre, så vi valgte å prioritere dette området. Også overetasjen og badene trengte litt ekstra kjærlighet.

Vi visste allerede at vi skulle velge Drømmekjøkkenet som leverandør av kjøkken og bad, fordi vi ville ha kvalitet. Når det var på tide å bestemme oss for kjøkken til 20-talls villaen vår, startet vi fra bunnen. Vi satte oss ned sammen med innrederen Mija Kinning – en fantastisk dame som virkelig så behovene og visjonen vår og samlet alt i den harmoniske ånden vi var ute etter. Hun hjalp oss å sette tonen, se detaljene og mulighetene og til og med finne frem farge og materialer som passet oss og huset. Vi gikk gjennom kjøkken-sortimentet og så med en gang og uten tvil hvilket kjøkken og farge vi ville ha.

Mija viste oss tidlig Drømmekjøkkenets nye jubilumsfarge grønngrå. Vi fikk se fargen på en skapdør og det smalt rett inn i hjertet! I vårt lyse og enkle hjem ville vi virkelig satse på detaljer som gjør en forskjell, og jubileumsfargen er en fantastisk vakker nyanse som faktisk oppfattes ulikt avhengig av lyset. Og så var det på tide å starte renoveringen.

Siden det gamle kjøkkenet var fult funksjonelt og i veldig god stand, ble det satt opp hos en venn av oss. Det er viktig å tenke på bærekraft ved renovering, derfor ville vi at det gamle kjøkkenet skulle gjenbrukes. Vi har hele veien hatt en dialog med Drømmekjøkkenet, som har vært tilstede og svært imøtekommende i forhold til våre ønsker. Vi tok målene til kjøkkenbenken på stedet, etter at stammen var satt opp, slik at vi kunne se hvordan benken skulle være, og vi fant løsninger på diverse kinkige vinduskarmer samtidig.

Kjøkkenet vi valgte har masse lagringsmuligheter fordelt på tre skuffer som er gjemt bak hver uttrekkbare skapdør. Perfekt for vårt kjøkken som er ganske lite og avlangt. For å skape en visjon om et større kjøkken, valgte vi å ikke ha overskap. Vi valgte avlange håndtak, som følger frontens design, som er enkel med myke former. Benkeplaten vi valgte er sykt gedigen!

Er det ikke helt magisk hvordan ting bare faller ned i fanget på en av en eller annen grunn? Fra å bare fått et lite glimt av drømmehuset til å få være med og skape det! I dag er vi eiere av huset som vi har valgt å kalle Paradisvillaen. I skrivende stund har vi akkurat kommet på plass i huset, og har bodd to måneder i ei hytte på 70 kvm. Nå er endelig kjøkkenet på plass, og det samme med baderommet … er dere nysgjerrige på resultatet? Herlig! I kommende innlegg vil jeg vise dere løsningene vi har utført, stilen vi har valgt og alle detaljene, så hold utkikk!

Store varme klemmer
Sandy

Paradisvillaen

En benkeplate som tåler hverdagens prøvelser

Paradisvillaen

Nå skal vi bare nyte huset vårt

Nästa inlägg